Evenement Info

Wanneer?

Het Vunzige Deuntjes Festival 2020 vindt plaats op 11 juli van 12.00 – 23.00.

 

Waar?

Het Vunzige Deuntjes Festival vindt plaats in het Amsterdamse Bos in Amstelveen. Het adres is Nieuwe Meerlaan 1, 1187 NW, Amstelveen.

 

Minimum leeftijd

De minimum leeftijd van het Vunzige Deuntjes Festival is 18 jaar.

 

Identificatie

Het is verplicht om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar het Vunzige Deuntjes Festival. Houd er rekening mee dat een kopie van een identiteitsbewijs niet volstaat als een geldig legitimatiebewijs. Het is enkel geldig om jezelf te identificeren met een paspoort, ID-kaart of rijbewijs.

 

Waar kan ik tickets kopen?

Tickets voor het Vunzige Deuntjes Festival worden vanaf 27 januari om 12.00 uur verkocht via deze website.

 

Help! Ik heb mijn ticket nog niet ontvangen!

Geen paniek: je dient je ticket te personaliseren voordat je deze toegestuurd krijgt. Personaliseren kan vanaf 20 februari 2020 en doe je via de link in de bevestigingsmail.

 

Moet ik mijn ticket uitprinten?

Nee. Sterker nog: bespaar de bomen en print je ticket niet uit! Tickets kunnen vanaf je telefoon gescand worden. Zet de helderheid van je scherm wel zo hoog mogelijk zodat de barcode goed zichtbaar is.

 

Ticket kwijt?

Geen probleem! Je kunt je ticket(s) makkelijk terugvinden via https://consumer.paylogic.nl/tickets/.

 

Andere vragen over mijn ticket?

Voor andere vragen over je ticket kun je terecht bij https://customerservice.paylogic.com/hc/nl

 

Kan ik naar binnen en naar buiten gedurende het Vunzige Deuntjes Festival?

Het is helaas niet mogelijk om gedurende het festival het terrein te verlaten en vervolgens weer naar binnen te gaan.

 

Tot hoe laat kan ik naar binnen?

Het is mogelijk om met een geldig toegangsbewijs tot 21.00 het festival terrein te betreden.

 

Eten & drinken

Het is niet toegestaan eigen eten en/of drinken mee te nemen naar het Vunzige Deuntjes Festival. We hebben een uitgebreid aanbod aan diverse (lekkere en gezonde) gerechten en drankjes. Ben je vegetarisch, vegan of eet je glutenvrij? Ook hierin is ruimschoots voorzien op ons festival. Heb je voedsel allergieën of andere vragen over het eten? Je kunt hierover contact met ons opnemen via [email protected].

 

Is er gratis drinkwater?

Op het Vunzige Deuntjes Festival zijn er diverse tappunten waar je je beker gratis kunt vullen met water.

 

Kan ik mijn beker na gebruik weggooien?
Nee. Het Vunzige Deuntjes Festival streeft naar een schone wereld, waar we gezamenlijk nog lang (en vunzig) gebruik van kunnen maken. Daar hoort single-use plastic niet in thuis. Bij de entree krijg je (gratis) een bekermuntje die je bij de bar kunt inwisselen voor een beker. Drankje leeg? Dan kun je je beker weer omruilen voor een bekermuntje. Muntje of beker kwijt? Dan kun je bij de bar een nieuwe beker aanschaffen.

 

Hoe kan ik betalen op het festival?
Het Vunzige Deuntjes Festival werkt ook dit jaar zonder muntjes systeem. Dit is single-use plastic en niet goed voor onze planeet. Bij iedere bar kan er contactloos betaald worden met je pinpas. Let op: Vunzige Deuntjes kan niet aansprakelijk gesteld worden voor storingen of gebreken van de pin leverancier.

 

Drugs

In het bezit zijn of verkopen van hard- en softdrugs is verboden op het Vunzige Deuntjes Festival. Bij overtreding zal de desbetreffende persoon overhandigd worden aan de politie.

 

Lockers

Er zijn (grote en kleine) e-lockers beschikbaar op het Vunzige Deuntjes Festival, waar je veilig je spullen in op kunt bergen. De lockers bevinden zich naast de entree van het festival terrein. Het is mogelijk om lockers op voorhand aan te schaffen via www.vunzigedeuntjesfestival.nl/tickets. Een groot formaat kost €10 en een kleine locker kost €7,50. Bij het online bestellen wordt de code voor je locker kort voor het festival opgestuurd via de mail.

 

EHBO

Er is eerste hulp aanwezig op het Vunzige Deuntjes Festival. Voel je vrij om langs te komen voor benodigdheden zoals aspirines, pleisters of hulp bij drugs gerelateerde zaken. Heb je iets verkeerds gebruikt of teveel gedronken? Wees niet bang om dit te delen met het EHBO-personeel; deze behandelen eenieder strikt vertrouwelijk en delen deze informatie niet met derden.

 

Lost & found

Ben je iets verloren, of heb je iets gevonden op het Vunzige Deuntjes Festival? Neem even contact op met [email protected]. Het werkt het beste om even een screenshot te sturen van hetgeen je verloren bent / gevonden hebt. Een paar dagen na het festival zullen alle gevonden voorwerpen op onze Facebook pagina gedeeld worden.

 

Pers

Wil je graag langskomen om iets te schrijven, te vloggen of fotograferen op/over het Vunzige Deuntjes Festival? Schroom niet om contact op te nemen via https://vunzigedeuntjesfestival.nl/persaanvragen/. Let op: we maken een selectie, dus aanmelden garandeert pers accreditatie.

 

Toegang voor minder validen

Bijna alle delen van het festival zijn toegankelijk voor rolstoelen. Daarnaast is er ook een invalidentoilet voorzien. Heb je vragen over de toegankelijkheid voor minder validen? Neem dan contact op met [email protected]

 

Medicijnen

Het is toegestaan om medicijnen mee te nemen naar het Vunzige Deuntjes Festival in combinatie met een doktersvoorschrift.

 

Privacy statement

Ons privacy statement kun je hier vinden.

 

Huisregels

De huisregels van het Vunzige Deuntjes Festival kun je hier vinden.

 

Zonnebrand

Het is toegestaan om zonnebrandcrème mee te nemen naar het Vunzige Deuntjes Festival. Let op: dit is niet toegestaan in een spuitfles.

 

Contact

Voor verdere vragen kun je contact opnemen met [email protected].

VERVOER: HOE KOM IK OP HET VUNZIGE DEUNTJES FESTIVAL

 

Fiets

We adviseren eenieder om lekker met de fiets naar het Amsterdamse Bos te komen. Dat is goed voor het milieu, én voor lijf en ledematen! Navigeer hiervoor naar de Nieuwe Meerlaan 1, Amstelveen en volg de borden. Er is bij het festival terrein voldoende ruimte om je fiets te parkeren. Let wel op: de fietsrekken worden de dag na ons festival weer opgeruimd. Fietsen die aan het rek vastgemaakt zijn zullen helaas opengeknipt moeten worden. Neem dus je fiets na afloop van het festival mee!

 

Openbaar vervoer

Het Amsterdamse Bos is ook met het openbaar vervoer prima te bereiken. Stippel je route naar station Amsterdam-Zuid uit via www.9292ov.nl. Vanaf dit station rijden er de gehele dag pendelbussen op en neer naar het Amsterdamse Bos. Vanaf het station loop je aan de zuidzijde naar buiten naar het Gustav Mahlerplein. Hier vind je de pendelbus aan de pendelhalte Gustav Mahlerlaan.

De pendeldienst rijdt de gehele dag op en neer naar het bos. Een pendelbusticket kun je in de voorverkoop kopen voor €7,- via deze website. In de bus zelf kosten deze tickets duurder.

 

Auto

Kom je met de auto? Zorg er dan voor dat je een parkeerticket (vanaf €15,-) aanschaft via www.vunzigedeuntjesfestival.nl/tickets. Parkeertickets zijn ook beperkt ter plaatse beschikbaar, maar we raden aan om deze in de voorverkoop aan te schaffen om jezelf te verzekeren van een plek. Bovendien zijn parkeetickets op locatie duurder. Volg de borden vanaf de parkeerplaats naar de entree van het festival.

CELEBRATE SAFE

Er gaat niets boven opgaan in de muziek, dansen in de zon, onderdeel zijn van een grote uitzinnige groep feestvierders, dansen tot je voeten niet meer willen, flirten en vunzig doen met mooie mensen en losgaan met je vrienden. Niets is mooier dan het goede leven te vieren en het mooie gevoel te delen met alle vunzigerds om je heen. Nog mooier aan een goed feest, is heelhuids en gezond weer thuiskomen.
Hoe leuk feesten ook is, het is nooit helemaal zonder risico’s. Het is daarom goed te weten wat de risico’s zijn, van blaren, uitdroging tot het gebruik van alcohol en andere drugs.

 

1. Het gebruik van alcohol of drugs is nooit zonder risico
Je hebt de vrijheid om te genieten, maar wees lief voor jezelf en je lijf. Ga verstandig om met de middelen die je neemt. Houd goed in de gaten hoeveel je inneemt en hoe het valt, of dat nu alcohol is of drugs.
Het gebruik van alcohol en drugs is namelijk nooit helemaal zonder risico’s en ieder middel heeft een andere werking. De risico’s liggen in wat je neemt, waar je het neemt, hoeveel je neemt en hoe jouw lijf erop reageert. Houd daarom je eigen ritme aan en weet wat je neemt. Losgaan is lekker, maar doe het wel bewust. De leukste avonden zijn die waarop je je precies goed voelt.

 

2. Love your ears
Vunzig doen zonder muziek is als cola zonder prik. En omdat je natuurlijk zo lang mogelijk wilt genieten van je favoriete vunzige deuntjes is het verstandig om zuinig om te gaan met je oren. Draag altijd oordoppen, gun je oren af en toe wat rust en houdt afstand van de speakers.

 

3. Denk voor jezelf, geef om anderen
Bij Vunzige Deuntjes ben je samen één. Let op jezelf, maar ook op je medemens. Zie je iemand die je hulp nodig heeft? Hou de positieve vibe erin en biedt een helpende hand aan.
Laat je vrienden niet alleen, zeker als je weet dat ze iets gebruikt hebben. Spreek daarnaast een meeting point af voor als jullie elkaar kwijtraken.
Heb je iets gebruikt? Wees dan open en eerlijk. Probeer anderen niet over te halen om met je mee te doen. Laat jezelf niet overhalen om iets te gebruiken als je dat niet wilt. Blijf bij jezelf en luister naar je gevoel.

 

4. Let op je tempo: eten, slapen, feesten
Je bent geen robot. Dus hoe graag je ook eindeloos zou willen feesten, dat gaat niet lukken. Gun jezelf de mogelijkheid om bij te tanken. Als je lekker aan het dansen bent, wil je natuurlijk dat een feest oneindig duurt, maar slapen is ook heerlijk en nodig. Vergeet dus niet om je gemiste uurtjes slaap in te halen waardoor je daarna weer klaar bent voor het volgende feest. Trakteer jezelf ook op een goed ontbijt. Dat heb je na een avond feesten wel verdiend.

 

5. Zoek de grens niet op. Wees verantwoordelijk!
Let op jezelf. Bedenk wat je wilt doen, hoe laat je het ongeveer wilt maken, hoe je thuiskomt, of je iets wilt nemen of juist niet, en bespreek het met je vrienden. Voor alcohol en drugs geldt: ‘less is more’. Beter eentje te weinig dan eentje teveel. Vier, leef, dans, doe wild, maar wel binnen de grenzen van waar jij je lekker bij voelt en wat je lichaam aankan.

 

6. Wees voorbereid op het weer
Welkom in Nederland, het land waar op één dag makkelijk vier seizoenen langs kunnen komen. Schijnt het ene moment een tropisch zonnetje, een uur later kan er opeens een hagelbui over trekken met onweer. Check daarom de weersvoorspellingen voor je naar een festival gaat. Zorg dat je op alles bent voorbereid.

 

7. Neem je tijd om uit te rusten
Natuurlijk is het lekker om eindeloos te feesten en vunzig te doen, maar soms heeft je lichaam wat afkoeling nodig. Vooral als het erg warm en vochtig is, kan je lijf de eigen warmte en vocht niet meer kwijt waardoor je oververhit kunt raken. Maak daarom eens in de zoveel tijd een momentje om te chillen.

 

8. Safe sex
Bij Vunzige Deuntjes houden we van flirten en sjansen. Dus grote kans dat je de liefde van je leven – of voor één nacht – meeneemt naar je huis. Toch enorm jammer als je dan een week of twee later op de SOA-poli zit, omdat je misschien een ongewenst souvenirtje hebt meegekregen.
Dus: neem altijd condooms mee, heren én dames. Geef je grenzen aan, en laat je vooral niet ompraten. Als diegene je echt zo leuk en lekker vindt, dan respecteert hij of zij jouw wensen. Ook voor de heren: je bent echt geen sukkel als je het veilig doet.

 

9. Ons EHBO-team is er om te helpen
Voel je je niet lekker? Ben je onwel? Of zie je dat het niet zo goed gaat met een van je vrienden? Aarzel dan niet, en ga naar de EHBO. Je kunt daar altijd terecht. Wees niet bang dat je in de problemen komt als je bij de EHBO aanklopt en wees altijd open en eerlijk over wat je gebruikt hebt. Als de hulpverleners niet weten wat je op hebt, kunnen ze je niet goed helpen. Vertel daarom ook aan je vrienden wat je genomen hebt. Als je drugs hebt gebruikt, heeft dat geen strafrechtelijke gevolgen. Niet voor jezelf en ook niet voor diegene die je er naartoe brengt.
Kun je de EHBO-post niet vinden, of lukt het niet meer om erheen te komen, dan kun je altijd een beveiliger of een andere crewlid om hulp vragen en de EHBO laten oproepen. Laat iemand die zich niet lekker voelt nooit alleen.
Natuurlijk kun je ook bij de EHBO terecht voor een paracetamolletje, een pleister voor die enorme blaar van het dansen of een glaasje water voor als je je even niet helemaal goed voelt.
Met alles wat je met de EHBO bespreekt en wat er in de EHBO gebeurt wordt strikt vertrouwelijk omgegaan.
Wees lief voor de mensen van de EHBO. Ze zijn er voor jou, het zijn je vrienden. Tegelijk zijn het professionals. Vertrouw ze in hun werk en heb een beetje respect voor het feit dat deze helden zo hard werken om jullie te helpen.

 

10. Drinken, drugsgebruik en rijden is een no-go. Je bent een groot risico voor jezelf en anderen.
Als je alcohol gedronken hebt of drugs hebt genomen, overschat je vaak hoe goed je nog kunt rijden. Maar je bent een gevaar voor jezelf én alle andere weggebruikers. Daarom: doe het niet. Rijden onder invloed is een misdrijf, waarvoor je bovendien je rijbewijs kunt kwijtraken.
Er is nog een groot gevaar voor bestuurders dat vaak wordt onderschat: vermoeidheid. Tegen vermoeidheid na het uitgaan helpt maar één ding: slapen. Energiedrankjes of andere stimulerende middelen helpen je niet om weer fit te worden.
Zorg, kortom, voor veilig vervoer naar huis. Stap nooit bij iemand in de auto die niet nuchter is. Plan je terugreis van te voren! Ga je toch met de auto, spreek dan goed af wie de BOB is en houd diegene eraan. En leid hem of haar niet af tijdens het rijden. Handjes boven de gordels en veilig thuis.